Skräddarsydda räcken i olika material

 

Vi på Inoxa AB har länge arbetat med glas för privata och offentliga miljöer. Glas är ett svårhanterligt material som vi bemästrar. Med tiden har vi även lärt och oss att bemästra alla möjliga material som tex rostfritt, trä och aluminium.

Vi har färdiga lösningar och vi kan även skapa speciallösningar för era behov. Dels samarbetar vi kvalitativa tillverkare. Dels tillverkar vi ledstänger, entrétak och glasprodukter för balkonger, bryggor, broar, altaner, entréer, verandor, vägar, kajer och altaner.

Om du söker efter en kvalitativ och hållbar produkt så har du nu kommit rätt. Med hjälp av våra praktiska lösningar går du in på vårt offertprogram och lägger din beställning på en typ av produkt du söker och vilket mått du önskar. Vi tillverkar allting enligt din beställning, och därför kan vi ge dig exakt vad du vill ha. Vi har tagit fram ett koncept där vi kan skräddarsy ditt räcke.

Glasräcken

Glasräcken

Hör av er till oss för ett professionellt bemötande och en offert på räcken

Vi kan erbjuda våra kunder snygga och säkra produkter till bra priser. Vi har ett genuint intresse för våra produkter och för de material vi arbetar med. Våra produkter är av absolut högsta kvalitet. Vi har lång garanti på våra produkter och vi utför alla nödvändiga tester. Vår strävan är att du skall vara säker och trygg samt ha glädje av din produkt många år framöver.

Vi arbetar direkt med många av de största tillverkarna och väljer ut våra leverantörer och produkter med stor omsorg. Produkterna skall vara av absolut högsta kvalitet, lång garanti samt genomgått de tester som är nödvändiga. Om det är någonting du undrar över är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Om handledare för stolpfria glasräcken

Handledare för stolpfria glasräcken finns i trä Jatoba och Teak för utomhusmontering och även i Ek vid inomhusmontering. De är råkapade för exakt kapning och gerning i vinklar vid montaget. Trähandledare finns i flera former och dimensioner. Monteras direkt på glaset med silicon.

Trähandledare är maxlängder på ca 3500 mm, sen skruvas de ihop med det skruvstift som sitter på från fabriken. Alla hörn geras på plats, men alla synliga ändar är täta.

Runda rostfria handledare är i dimension 42,4 mm i borstad yta 316 syrafast utomhus kvalitet. Monteras med medföljande gummilist på glaset. Rostfri handledare är färdig i mått i leveransen om inga specialhörn är med i objektet, då behöver vi leverera med kapmån.

15×15 mm fyrkant u-list i aluminium finns i natur aluminium. Rålängder på 2,5 m vid leverans som kapas och geras ihop i vinklar och hörn. Hörn och vinklar måste popnitas ihop med medföljande vinklar. Limmas enkelt med silicon på glaset.

Rostfri 316 syrafast platt u-list levereras i 2,5 meters längder och rakkapas vid montaget med bågfil. Alla hörn och vinklar är färdiga svetsade enheter. Limmas med silicon på glaset. (obs, notera att glas 10,76 mm till Duo300 inte är möjlig med denna profil)

Om stolpfritt glas

Vilket glas man väljer i räcken utan stolpar beror både på fallhöjder, placering samt vad som funkar i respektive vald modell. I vårt online offertprogram är det rekommenderade och vanligaste glaset förvalt. Vilket glas som funkar är också angivet under teknisk data på respektive modell.

Opalfrost är vitare frostning som ger mer insynsskydd. Den frostade lamineringen sitter mellan två vanliga klara glas som gör att det inte fastnar smuts på glasytan.

Grått är endast för estetisk bruk, ej för insynsskydd. På grått glas är det en klar laminering och färgat glas.

Laminerat glas kan jämföras med framrutan på en bil, vid åverkan sitter glaset kvar och inga skärskador eller fallrisk förekommer.

Härdat glas sprängs i tusen bitar vid åverkan och fallrisk kan då förekomma, dock ej skärrisk. Ett härdat glas är även lite starkare än ett lamellglas.

Ett härdat & laminerat glas ger alltså båda dessa effekter, ett starkt glas med bästa skydd.

Mer information om glas finns under menyn FAQ

Kontakta gärna oss med frågor om glasval till ditt objekt.

Läs mer om grind i glas

En grind i glas kan monteras i samtliga räcken utan stolpar. Välj att sätta grinden mellan två glas eller som avslut på räcket mot en vägg.

Det vanligaste sättet att montera en glasgrind är att den öppnas inåt altanen/terrassen och då hamnar automatiskt magnetlåsningen på utsidan. Små barn når därför inte över glaset för att öppna.

Har du däremot tex en pool där det är tvärtom, att inga barn skall kunna öppna utifrån vänder man således på öppningen utåt, och då hamnar magnetlåsningen på insidan mot poolen.

Låsningen består av en magnetsprint som förs åt sidan vid öppning, och slår igen automatiskt vid stängning. En nyckellåsning är helt manuell och nyckel måste alltid användas. Rekommenderas då det är låsning för hålla allmänheten ute när man inte är hemma.

Gångjärnen finns för glas-glas eller för plan vägg. Låsningarna likaså, för glas-glas eller för plan vägg.

Glaset anpassas i bredd efter varje objekt men beroende på hur den sitter rekommenderar vi inte bredare glas än 1000-1200mm.

Ett grindglas måste alltid vara härdat eller härdad lamell pga håltagning. Endast lamellglas är inte möjligt. Beslagen passar till alla glastjocklekar och är i rostfritt 316 borstad eller blank yta.

Här kan ni läsa mer om räcken

Läs mer om glasräcken

Läs mer om vinkelstolpe ovanpå

Läs mer om glas till

Läs mer om handledare

Läs mer om LED belysning

Läs mer om glasgrindar

Externa länkar

http://www.alltombostad.se/

http://www.byggfaktadocu.se/