• vajer-räcke-med-LED-belysning
    vajer-räcke-med-LED-belysning

Rostfritt räcke i klassiskt vajerutförande

Med vårt QV räcke i rostfritt och vajer system får du ett klassiskt och modernt utseende. Vajern är 5mm och monteras i öglor på utsidan av stolparna i vajerspännare.

 

 

 

 

QV Vajerräcke - beräkna pris
Jämför räcken
Visa offert
Pris
3
[0]
1234
[0]
Stäng offert

Offert direkt

Hur många sidor ska ditt räcke ha?

Hjälp: Ange dina yttermått på altan/balkong i mm på varje sträcka. Ange alla sträckor från vänster till höger med hus etc i ryggen, medsols. Där räcket har en vinkel eller öppning börjar nästa sträcka osv. Du anger sedan vad som sker mellan respektive sträcka i rulllistorna. Måtten behöver inte vara exakta i offertstadiet, vid order kontrolleras måtten mot en CADskiss.
Visa skiss/beskrivning

Ange längd för respektive sida (mm)

Hur ansluter respektive sida med varandra?

Obs! Du måste ange längd på alla valda sidor för att kunna se offert!

Beräkna pris & visa offert

Offert

Tack för din offertförfrågan!
Här visas din offert med de val du angett. - Du kan också gå tillbaka i valen och ändra dina val för fler offerter.
Registrera din offert nedan för att den skall gälla i 30 dagar. Om du har frågor så är det detta offertnummer som vi refererar till.
Notera att mått, längder, cc mått mm i detta skedet kanske inte är exakt vad som räcket senare blir vid lagd order eftersom en
CAD-skiss med mått skall kontrolleras och godkännas när ordern är lagd.

Mejla offert

Ja tack, mejla mig offerten ovan. Du kan sen också ändra dina val och göra flera offerter. Varje offert får ett eget nummer. Detta offertnummer är det vi refererar till vid senare kontakt. Offerten är giltlig i 30 dagar.

Offerten är nu skickad till din e-postadress!
Ibland kan det ta en stund innan mejlet kommer, titta gärna i din skräpkorg.
Gå tillbaka och ändra i valen om du vill ha fler offerter.
Du kan nu granska din offert och beställa via länken i offerten.

Frågor om offerten?

Kontakta oss på 08-121 34 121 eller inoxa@inoxa.se om du har frågor på din offert eller produkten. Ange ditt offertnummer.
Leveranstiden ligger på 3-4 veckor.

Kontakta oss på 08-121 34 121 eller inoxa@inoxa.se om du har frågor på din offert eller produkten. Ange ditt offertnummer.


QV - Räcke med vajerOm QV vajer ovan montage.

Rostfria runda stolpar med 5mm vajer.

Stolpar monteras ovanpå bjälklag.

Stolparna finns i raka, 135 grader samt 90 grader. 

Välj att vajern löper genom stolpar, eller monteras på utsidan i öglor.

Fotlock som täcker skruvinfästningen på stolpar.

Välj antal vajer.

 

 

 


 

Sidomonterade stolpar med vajer.

Flera olika val av infästning.

  • Fyrkantig sidoplattan, med fyra stycken hål för skruvinfästning vilket ger en stabilare infästning och med möjligheter att enklare justera stolpen vid montaget. Sidoplattan är svetsad, detta ger en stum och stabil stolpe. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt samt 90 graders ytter samt 90 graders innerhörn. För övriga vinklar blir det dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan inte anpassas i höjd, färdiga från fabrik och har en totalhöjd på 1100mm från golv.

 

  • Runda sidobeslag, där ett stolprör monteras och kläms åt i beslaget. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt samt 90 graders ytter samt 90 graders innerhörn. För övriga vinklar blir det dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan enkelt anpassas i olika önskade höjder från golv.

 

  • Endast stolprör dikt an bjälklaget. Förborrade 10mm hål för att montera direkt in i bjälklaget. Levereras med rostfria täckhattar för skruvar. Ett bra val om du har lite plats för skrymmande beslag. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt. För alla olika vinklar blir det dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan enkelt anpassas i olika val av önskad höjd från golv.

 

  • Rektangulära sidobeslag stolpe, där ett stolprör monteras och kläms åt i beslaget. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger samt mitt. Alla vinklar blir dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan enkelt anpassas i olika val av önskad höjd från golv.

 

Vid dubbla stolpar i vinklar eller hörn kopplas handledaren ihop med kopplingar.

 

 

 


YTFINISH

Rostfritt 316 syrafast – Modellen finns i den vanliga borstade ytan samt i högblankpolerad yta. Förutom den utseendemässiga skillnaden så rekommenderas den blankpolerade i utsatta miljöer, såsom västkusten nära havet, alla former av pooler med klor eller andra utsatta områden för föroreningar. Den blankpolerade ytan har en högre resistens mot eventuella ytrost prickar.

Svart eller Mässing – Du kan också välja denna modellen i svart eller mässings ytfinish, en s.k PVD coating. Det är inte en vanlig lackering som ofta inte håller med tiden och är känslig för tex repor. PVD är en tålig kemisk process som ger den svarta färgen och mässingsytan. Det ser därför inte heller ut som det är lackerat utan det ser ut som materialet är färgat i tillverkningen. Det är i grunden 316 syrafast borstat material innan ytbehandlingen utförs.

 


Rostfri vajer

Den rostfria vajern är 5 mm och sitter fast i stolpen med rostfria öglor. Varje sträcka i ett objekt har en vajer med spännare i båda ändar. Spännarna finns som vänster respektive högergängad, och arbetar mot varandra vilket gör att de spänns åt ordentligt.

Vajern levereras på rulle och kapas på plats vid montaget. Vajern förs in i spännaren och låses fast med insex skruvar.

Beroende på hur objektet ser ut så kan man välja att låta vajern löpa genom alla stolpar, eller om man vill ha vajer som löper genom öglor på utsidan av stolpen.

 

 


 

 

QV - Räcke med vajerHandledare till QV räcken

Välj handledare i Rostfritt, Ek, Mörk EK, Mahogny, Svart Ask eller Vit Ask. Till vajerräcken måste en handledare monteras, annars viker sig stolparna när man spänner vajern.

Rostfri handledare är samma runda dimension 42,4mm som stolpen. Alla vinklar och 90 graders hörn har färdiga kopplingar. Rostfria handledare är färdigkapade enligt order och skarvas med rak skarv vid längre längder. Borras för M5 vid montaget med medföljande borr & gängsats, se FAQ montera räcken.

Alla trähandledare är i dimension 45mm. Väljer du en rostfri knopp på trähandledare så är den i samma 45mm och monteras med en insats och silicon, fräsning ej nödvändigt.

Trähandledare är maxlängder på ca 3500mm, sen skarvas de ihop med ett skruvstift som sitter i handledaren färdigt vid leverans. Trähandledare är rålängder och kapas vid monteringen. Alla hörn geras och skruvas ihop.

 

 

 

 

 


QV-vajer-räcke-med-LED-belysningLED Belysning

Du kan också välja LED belysning i den rostfria handledaren för extra stämningsljus.

Ferrox LED rund Spot för rund rostfri handledare. LED belysning sitter oftast en styck centrerad mitt mellan stolparna, men man kan även välja två stycken om man vill ha lite extra ljus.

Lamporna sitter integrerade i den runda rostfria handledaren och har samma radie som gör att den syns minimalt. Denna LED lampa kan endast användas i en rostfri rund handledare.

Välj sen LED utgång via handledaren mot/genom vägg eller ner i sista/första stolpen och ut under till drivdon.

Data LED lampa: 24V, 0,48W, 3500 Kelvin vit, IP67,  Lumen 50 – Livslängd upp till 50 000 timmar, Garanti 3 år

Parallellkopplade

Drivdon ingår

 


 

 

QV - Räcke med vajerMontering ovanpå.

I betong använd expander eller liknande.

I träkonstruktion måste skruvar fästas ordentligt i underliggande regel. Vid behov dubblas regel i bredd där stolpen kommer så samtliga skruv får fäste.

Rek skruv trä: Franska 8mm, längd 55-80mm

Montering sker efter den medföljande CAD ritningen. Där framgår mått mellan stolpar och var respektive vajer skall sitta.

Exempel på CAD ritning >>

Fotmall QV >>

Montagebeskrivning – Skötselråd – CE märkning

 

 


Teknisk Data

Stolpe: rund 42,4mm

Montage: Ovanpå bjälklag eller Sidomonterat

Yta: 316 syrafast rostfritt utomhus, borstad yta

Vajer: 5mm rostfri 316 syrafast

Antal vajer: Valfritt

Höjder: Standard 1100mm eller valfritt.

Maxbredd stolpar: ca 1500-1600mm

Montage i trappa: Ja

Trappor se lösa delar i webbshop