Fri sikt utan handledare

Om du önskar fri sikt utan störande handledare väljer du vår modell QGM glasräcke om ger en ljus och stilfull design.

Sidomonterat glasräcke QGM med rostfria stolpar utan handledare.

Rostfritt, Svart eller Mässing

 

Vinterkampanj 10%!

Samtliga val – Gäller för beställningar tom 29 feb 2024.

 

 

 

QGM Sida Glasräcke - beräkna pris
Jämför räcken
Visa offert
Pris
12
[0]
1234
[0]
Stäng offert

Offert direkt

Hur många sidor ska ditt räcke ha?

Hjälp: Ange dina yttermått på altan/balkong i mm på varje sträcka. Ange alla sträckor från vänster till höger med hus etc i ryggen, medsols. Där räcket har en vinkel eller öppning börjar nästa sträcka osv. Du anger sedan vad som sker mellan respektive sträcka i rulllistorna. Måtten behöver inte vara exakta i offertstadiet, vid order kontrolleras måtten mot en CADskiss.
Visa skiss/beskrivning

Ange längd för respektive sida (mm)

Hur ansluter respektive sida med varandra?

Obs! Du måste ange längd på alla valda sidor för att kunna se offert!

Beräkna pris & visa offert

Offert

Tack för din offertförfrågan!
Här visas din offert med de val du angett. - Du kan också gå tillbaka i valen och ändra dina val för fler offerter.
Registrera din offert nedan för att den skall gälla i 30 dagar. Om du har frågor så är det detta offertnummer som vi refererar till.
Notera att mått, längder, cc mått mm i detta skedet kanske inte är exakt vad som räcket senare blir vid lagd order eftersom en
CAD-skiss med mått skall kontrolleras och godkännas när ordern är lagd.

Mejla offert

Ja tack, mejla mig offerten ovan. Du kan sen också ändra dina val och göra flera offerter. Varje offert får ett eget nummer. Detta offertnummer är det vi refererar till vid senare kontakt. Offerten är giltlig i 30 dagar.

Offerten är nu skickad till din e-postadress!
Ibland kan det ta en stund innan mejlet kommer, titta gärna i din skräpkorg.
Gå tillbaka och ändra i valen om du vill ha fler offerter.
Du kan nu granska din offert och beställa via länken i offerten.

Frågor om offerten?

Kontakta oss på 08-121 34 121 eller inoxa@inoxa.se om du har frågor på din offert eller produkten. Ange ditt offertnummer.
Leveranstiden ligger på 3-4 veckor.

Kontakta oss på 08-121 34 121 eller inoxa@inoxa.se om du har frågor på din offert eller produkten. Ange ditt offertnummer.

 

 


 

QGM sida - Räcke utan handledareRäcken QGM sidostolpar

Nyhet! Vår sidostolpe har en ny förbättrad design och funktion.

Sidoplattan är numera fyrkantig, med fyra stycken hål för skruvinfästning vilket ger en stabilare infästning och med möjligheter att enklare justera stolpen vid montaget mot den tidigare runda sidoplattan med endast två stycken horisontella hål.

Sidoplattan är också numera svetsad mot tidigare lösa delar som man skruvade ihop. Detta ger en stum och stabil stolpe.

De nedre klämfästena har flyttats ner till nederkant glas, där man också sätter en säkerhetsbricka i fästet som göra att glaset omöjligt kan glida ner, bra ur säkerhetssynpunkt eftersom glasen hänger utanför tex en balkong.

Stolpar för sidomontage finns i änd vänster, änd höger, mitt samt 90 graders ytter samt innerhörn. Levereras med runda klämfästen samt välvd knopp i toppen och botten. Klämfästen levereras löst för montage på plats.

 


 

QGM RÄCKE SIDOMONTAGE.

Flera olika val av infästning.

  • Fyrkantig sidoplattan, med fyra stycken hål för skruvinfästning vilket ger en stabilare infästning och med möjligheter att enklare justera stolpen vid montaget. Sidoplattan är svetsad, detta ger en stum och stabil stolpe. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt samt 90 graders ytter samt 90 graders innerhörn. För övriga vinklar blir det dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan inte anpassas i höjd, färdiga från fabrik och har en totalhöjd på 1100mm från golv.

 

  • Runda sidobeslag, där ett stolprör monteras och kläms åt i beslaget. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt samt 90 graders ytter samt 90 graders innerhörn. För övriga vinklar blir det dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan enkelt anpassas i olika önskade höjder från golv.

 

  • Endast stolprör dikt an bjälklaget. Förborrade 10mm hål för att montera direkt in i bjälklaget. Levereras med rostfria täckhattar för skruvar. Ett bra val om du har lite plats för skrymmande beslag. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt. För alla olika vinklar blir det dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan enkelt anpassas i olika val av önskad höjd från golv.

 

  • Rektangulära sidobeslag stolpe, där ett stolprör monteras och kläms åt i beslaget. Dessa stolpar finns i änd vänster, änd höger samt mitt. Alla vinklar blir dubbla stolpar.
  • Denna modellen kan enkelt anpassas i olika val av önskad höjd från golv.

 

Vid dubbla stolpar i vinklar eller hörn kopplas handledaren ihop med kopplingar.

 

På samtliga val av infästning så sitter de nedre klämfästena i underkant glas, där man också sätter en säkerhetsbricka i fästet som göra att glaset omöjligt kan glida ner, bra ur säkerhetssynpunkt eftersom glasen hänger utanför tex en balkong.

 

 


 

 

YTFINISH

Rostfritt 316 syrafast – Modellen finns i den vanliga borstade ytan samt i högblankpolerad yta. Förutom den utseendemässiga skillnaden så rekommenderas den blankpolerade i utsatta miljöer, såsom västkusten nära havet, alla former av pooler med klor eller andra utsatta områden för föroreningar. Den blankpolerade ytan har en högre resistens mot eventuella ytrost prickar.

Svart eller Mässing PVD  – Du kan också välja denna modellen i svart eller mässing ytbehandling, en s.k PVD coating. Det är inte en vanlig lackering som ofta inte håller med tiden och är känslig för tex repor. PVD är en tålig kemisk process som ger den svarta färgen och mässingsytan. Det ser därför inte heller ut som det är lackerat utan det ser ut som materialet är färgat i tillverkningen. Det är i grunden 316 syrafast borstat material innan processen utförs.

 


 

 

QGM sida - Räcke utan handledareGlas till QGM räcke

Modell QGM levereras som standard med 8,76mm laminerat säkerhetsglas. När man har utan handledare och kanske lite utsatt läge för vind kan ett 10,76mm lamellglas vara bra för extra stabilitet.

Välj mellan klart, grått eller opalfrostat

 

 

 

 

 

 


 

 

QGM sida - Räcke utan handledareLED knopp

Istället för den välvda rostfria knoppen som sitter uppe på stolpen kan man istället välja vår LED knopp för extra stämningsljus.

FerroxLED knopp. LED lampa som monteras på stolpe istället för ändknopp. Lamporna sitter integrerade i den runda rostfria stolpen och har samma ytterradie. Denna LED lampa kan endast användas i en rostfri rund stolpe. Sladden leds ner i stolpen och under trall/altan och kopplas sen ihop till trafo.

Data LED knopp: 24V, 0,4W, 4000Kelvin, IP67, Lumen 20-32, Livslängd upp till 50 000 timmar, Garanti 3 år

Parallellkopplad

Trafo ingår.

 

Data LED knopp för räcken

 

 


Glasgrind QG-QGM räckenGrindar

Till våra räcken QGM Sida kan man vid behov beställa till en grind i glas.

Det vanligaste sättet att montera en glasgrind är att den öppnas inåt altanen/terrassen och då hamnar automatiskt magnetlåsningen på utsidan. Små barn når därför inte över glaset för att öppna.

Har du däremot tex en pool där det är tvärtom, att inga barn skall kunna öppna utifrån vänder man således på öppningen utåt, och då hamnar magnetlåsningen på insidan mot poolen.

Låsningen består av en magnetsprint som förs åt sidan vid öppning. En nyckel ingår ifall man vill låsa om man inte är hemma. Nyckeln behöver inte användas varje gång om det är upplåst.

Gångjärnen är rundade likt klämfästet på räcket. De är av säkerhetsskäl inte självstängande för att minimera risken för glaskross.

Glaset anpassas i bredd efter varje objekt men beroende på hur den sitter rekommenderar vi inte bredare glas än 1000-1200mm

 

Bildexempel på stolpar monterade ovanpå, men samma princip och modell på sidomonterat.

 


QGM sida - Räcke utan handledare

Teknisk Data QGM sida

Stolpe: rund 42,4mm

Montage: Sidan bjälklag

Yta: 316 syrafast utomhus borstad

Avslut: knopp rostfri alt LED knopp

Klämfästen: Runda rostfria

Glas: 8,76mm alt 10,76mm lamellglas

Höjder: Flera val på glashöjd, se offertprogrammet

Maxbredd stolpar: ca 1450mm

Montage i trappor: Ja

  • modellen kan beställas med glas jäms med stolpe eller ovanför stolpe, se mer i offertprogrammet

 

 

 

 

 

 


 

QGM sida - Räcke utan handledareMontering – stolpar sidan

I betong använd expander eller liknande.

I träkonstruktion måste skruvar fästas ordentligt i regel. Vid behov dubblas regel i bredd där stolpen kommer så skruv får fäste.

Rek träskruv: franska 8mm, 55-80mm beroende på tjocklek regel/reglar

Montering sker efter den medföljande CAD ritningen. Där framgår mått mellan stolpar, vilka glas som sitter var mm.

Exempel på CAD ritning >>

Stolpe sida QGM >>

Montage – Skötselråd – CE märkning