• QGM - räcke rostfritt utan handledare

Fri sikt utan handledare

Glasräcken med rostfria stolpar utan handledare ger ett modernt och luftigt utseende. Fri sikt utan störande handledare.

QGM ovan monteras på bjälklaget.

 

 

 

QGM Ovan Glasräcke - beräkna pris
Jämför räcken
Visa offert
Pris
19
[0]
1234
[0]
Stäng offert

Offert direkt

Hur många sidor ska ditt räcke ha?

Hjälp: Ange dina yttermått på altan/balkong i mm på varje sträcka. Ange alla sträckor från vänster till höger med hus etc i ryggen, medsols. Där räcket har en vinkel eller öppning börjar nästa sträcka osv. Du anger sedan vad som sker mellan respektive sträcka i rulllistorna. Måtten behöver inte vara exakta i offertstadiet, vid order kontrolleras måtten mot en CADskiss.
Visa skiss/beskrivning

Ange längd för respektive sida (mm)

Hur ansluter respektive sida med varandra?

Obs! Du måste ange längd på alla valda sidor för att kunna se offert!

Beräkna pris & visa offert

Offert

Tack för din offertförfrågan! Här visas din offert med de val du angett. Beställ enligt offert nedan eller välj att få den på mail, då registreras den och gäller i 30 dagar. Vi får då också offerten till oss, och om du har frågor så är det detta offertnummer som vi refererar till. Du kan också gå tillbaka i valen och ändra dina val för fler offerter. Notera att mått, längder, cc mått mm i detta skedet kanske inte är exakt vad som räcket senare blir vid lagd order eftersom en CAD-skiss med mått skall kontrolleras och godkännas. Ev justeringar på måtten görs då innan produktion.

Mejla offert

Ja tack, mejla mig offerten ovan. Du kan sen också ändra dina val och göra flera offerter. Varje offert får ett eget nummer. Detta offertnummer är det vi refererar till vid senare kontakt. Offerten är giltlig i 30 dagar.

Offerten är nu skickad till din e-postadress!
Ibland kan det ta en stund innan mejlet kommer, titta gärna i din skräpkorg
också så att det inte har hamnat där. Kontakta oss ifall mejlet inte kommer fram.

Hjälp med montering?

Önskar du få offert på montering av ditt valda räcke?
Om du bor i Stockholmsområdet erbjuder vi montage på samtliga av våra modeller.
Formulär, offert montage


Ja tack, jag önskar att en säljare kontaktar mig angående offerten.


 

QGM ovan - GlasräckeRäcke QGM stolpar ovanpå

 

Stolpar för montage ovanpå bjälklaget finns i änd, mitt, 90 grad , 135(45) grad samt valfri vinkel. Levereras med monterade runda klämfästen, välvd knopp och fotlock som täcker skruvinfästningen.

Vid andra vinklar än dessa levereras en ändstolpe med monterade klämfästen åt ett håll. Stolpen monteras först sen markerar man ut i vilken riktning de vinklade klämfästena skall ha. Använd medföljande borr och gängsats i en vanlig skruvdragare och montera fast klämfästena i den riktning som önskas. M8 skruven som medföljer är även justebar +- 5 grader. 135grad stolpen har toleranser mellan 133-138grader justerbart.

Vinkel ovan QGM


 

 

Komplett räcke eller lösa delar!

Se pris direkt online i vårt offertprogram på komplett räcke, eller beställ lösa delar i vår webbshop.

 


 

 

QGM ovan - GlasräckeGlas till QGM räcke

Modell QGM levereras som standard med 8,76mm laminerat säkerhetsglas. När man har utan handledare och kanske lite utsatt läge för vind kan ett 10,76mm lamellglas vara bra för extra stabilitet.

Välj mellan klart, grått eller opalfrostat

 

 

 

 

 

 


 

 

QGM ovan - GlasräckeLED knopp

Istället för den välvda rostfria knoppen som sitter uppe på stolpen kan man istället välja vår LED knopp för extra stämningsljus.

FerroxLED knopp. LED lampa som monteras på stolpe istället för ändknopp. Lamporna sitter integrerade i den runda rostfria stolpen och har samma ytterradie. Denna LED lampa kan endast användas i en rostfri rund stolpe. Sladden leds ner i stolpen och under trall/altan och kopplas sen ihop till trafo.

Data LED knopp: 24V, 0,4W, 4000Kelvin, IP67, livslängd 50 000tim, lumen 20-32

Parallellkopplad

Trafo ingår.

 

Data LED knopp för räcken

 

 


QGM ovan - GlasräckeGrindar

Till våra räcken QGM kan man vid behov beställa till en grind i glas.

Det vanligaste sättet att montera en glasgrind är att den öppnas inåt altanen/terrassen och då hamnar automatiskt magnetlåsningen på utsidan. Små barn når därför inte över glaset för att öppna.

Har du däremot tex en pool där det är tvärtom, att inga barn skall kunna öppna utifrån vänder man således på öppningen utåt, och då hamnar magnetlåsningen på insidan mot poolen.

Låsningen består av en magnetsprint som förs åt sidan vid öppning, och slår igen automatiskt vid stängning. En nyckellåsning är helt manuell och nyckel måste alltid användas. Rekommenderas då det är låsning för hålla allmänheten ute när man inte är hemma.

Gångjärnen finns för runda stolpar och fyrkantiga stolpar/plan vägg. Låsningarna likaså, för rund stolpe eller för plan vägg/fyrkantig stolpe  vilket gör att du kan montera en grind mellan två stolpar,  mellan två väggar eller mellan stolpe och vägg.

Glaset anpassas i bredd efter varje objekt men beroende på hur den sitter rekommenderar vi inte bredare glas än 1000-1200mm

 


 QGM ovan - Glasräcke

Teknisk Data räcken QGM ovan

 

 

Modell QGM

Stolpe: rund 42,4mm

Montage: Ovanpå bjälklag

Yta: 316 syrafast utomhus borstad

Avslut: knopp rostfri alt LED knopp

Klämfästen: Runda rostfria

Glas: 8,76mm alt 10,76mm lamellglas

Höjder: Flera val på glashöjd, se offertprogrammet

Maxbredd stolpar: ca 1450mm

Montage i trappor: Ja

Trappor se lösa delar i webbshop

 

 

 


 

QGM ovan - GlasräckeMontering

Betong använd expander eller liknande.

I trä måste skruvar fästas ordentligt i underliggande regel. Vid behov dubblas regel i bredd där stolpen kommer så samtliga skruv får fäste.

Rek träskruv: franska 8mm, 55-80mm

Montering sker efter den medföljande CAD ritningen. Där framgår mått mellan stolpar, vilka glas som sitter var mm.

Exempel på CAD ritning >>

Fotmall QGM >>

Montage – Skötselråd – CE märkning