En grind i glas kan monteras i samtliga räcken utan stolpar. Välj att sätta grinden mellan två glas eller som avslut på räcket mot en vägg.

Det vanligaste sättet att montera en glasgrind är att den öppnas inåt altanen/terrassen och då hamnar automatiskt magnetlåsningen på utsidan. Små barn når därför inte över glaset för att öppna.

Har du däremot tex en pool där det är tvärtom, att inga barn skall kunna öppna utifrån vänder man således på öppningen utåt, och då hamnar magnetlåsningen på insidan mot poolen.

Låsningen består av en magnetsprint som förs åt sidan vid öppning, och slår igen automatiskt vid stängning. En nyckellåsning är helt manuell och nyckel måste alltid användas. Rekommenderas då det är låsning för hålla allmänheten ute när man inte är hemma.

Gångjärnen finns för glas-glas eller för plan vägg. Låsningarna likaså, för glas-glas eller för plan vägg.

Glaset anpassas i bredd efter varje objekt men beroende på hur den sitter rekommenderar vi inte bredare glas än 1000-1200mm.

Ett grindglas måste alltid vara härdat eller härdad lamell pga håltagning. Endast lamellglas är inte möjligt. Beslagen passar till alla glastjocklekar och är i rostfritt 316 borstad eller blank yta.