• QG - glasräcke sidomonterat

Sidomonterat rostfritt glasräcke

Runda rostfria stolpar med glas för sidomontage bjälklag. Välj mellan handledare i rostfritt eller ädelträ.

 

 

 

QG Sida - Glasräcke
Jämför räcken
Visa offert
Pris
11
[0]
14
[0]
Stäng offert

Offert direkt

Om Mått

Ange dina yttermått på altan/balkong i mm på varje sträcka. Ange alla sträckor från vänster till höger med hus etc i ryggen, medsols. Där räcket har en vinkel eller öppning börjar nästa sträcka osv. Du anger sedan vad som sker mellan respektive sträcka i rulllistorna. Måtten behöver inte vara exakta i offertstadiet, vid order kontrolleras måtten mot en CADskiss.

Hur många sidor ska ditt räcke ha?

Ange längd för respektive sida (mm)

Hur ansluter respektive sida med varandra?

Obs! Du måste ange längd på alla valda sidor för att kunna se offert!

Beräkna pris & visa offert

Offert

Tack för din offertförfrågan! Här visas din offert med de val du angett. Beställ enligt offert nedan eller välj att få den på mail, då registreras den och gäller i 30 dagar. Vi får då också offerten till oss, och om du har frågor så är det detta offertnummer som vi refererar till. Du kan också gå tillbaka i valen och ändra dina val för fler offerter. Notera att mått, längder, cc mått mm i detta skedet kanske inte är exakt vad som räcket senare blir vid lagd order eftersom en CAD-skiss med mått skall kontrolleras och godkännas. Ev justeringar på måtten görs då innan produktion.

Beställ direkt

Du hänvisas till vår ordersida, där du fyller i dina uppgifter. Vi återkommer sen med ett ordererkännande samt ett CAD förslag på måtten som skall kontrolleras enligt de anvisningar vi bifogar. När måttkontroll och ev frågeställningar är klara går ordern till produktion.

Offerten är nu skickad till din e-postadress!
Ibland kan det ta en stund innan mejlet kommer, titta gärna i din skräpkorg
också så att det inte har hamnat där. Kontakta oss ifall mejlet inte kommer fram.

Beställ

Mejla offert

Ja tack, mejla mig offerten ovan. Du kan sen också ändra dina val och göra flera offerter. Varje offert får ett eget nummer. Detta offertnummer är det vi refererar till vid senare kontakt. Offerten är giltlig i 30 dagar.

Offerten är nu skickad till din e-postadress!
Ibland kan det ta en stund innan mejlet kommer, titta gärna i din skräpkorg
också så att det inte har hamnat där. Kontakta oss ifall mejlet inte kommer fram.


Ja tack, jag önskar att en säljare kontaktar mig angående offerten.

 


 

 

QG sidan - GlasräckeQG räcke sidomontage.

Nyhet! Vår sidostolpe har en ny förbättrad design och funktion.

Sidoplattan är numera fyrkantig, med fyra stycken hål för skruvinfästning vilket ger en stabilare infästning och med möjligheter att enklare justera stolpen vid montaget mot den tidigare runda sidoplattan med endast två stycken horisontella hål.

Sidoplattan är också numera svetsad mot tidigare lösa delar som man skruvade ihop. Detta ger en stum och stabil stolpe.

De nedre klämfästena har flyttats ner till nederkant glas, där man också sätter en säkerhetsbricka i fästet som göra att glaset omöjligt kan glida ner, bra ur säkerhetssynpunkt eftersom glasen hänger utanför tex en balkong.

 

Sidostolpar finns i änd vänster, änd höger, mitt samt 90 graders ytter samt 90 graders innerhörn.

Levereras med lösa klämfästen som skruvas på stolpen vid montaget.

 

 


 

Komplett räcke eller lösa delar!

Se pris direkt online i vårt offertprogram på komplett räcke, eller beställ lösa delar i vår webbshop.

 


QG sidan - Glasräcke

Glas

Modell QG levereras som standard med 8,76mm laminerat säkerhetsglas. Om extra styrka och i viss mån stabilitet kan man istället välja 10,76mm lamellglas.

Välj mellan klart, grått eller opalfrostat.

 

 

 

 

 

 


Handledare till QG QG sidan - Glasräckeräcken

Välj handledare i Rostfritt, Ek, Jatoba eller Teak.

Trähandledare kan även beställas med rostfri ändknopp som ger snyggt avslut.

 

 

 

 

 

 

 

 


QG sidan - GlasräckeLED Belysning

Du kan också välja LED belysning i den rostfria handledaren för extra stämningsljus. Trafo ingår.

 

 

 

 

 

 


QG sidan - GlasräckeGrindar

Till våra QG räcken kan man vid behov beställa till en grind i glas. Grinden är helt i härdat glas med rostfria gångjärn och låsning. Magnetlåsningen är barnsäker på det sättet att den alltid sitter på motsatt sida mot det håll man öppnar.

Mer om glasgrindar längst ner på sidan

 

 

 

 

 


 

QG sidan - GlasräckeMontering – stolpar sidan

I betong använd expander eller liknande.

I träkonstruktion måste skruvar fästas ordentligt i regel. Vid behov dubblas regel i bredd där stolpen kommer så skruv får fäste.

Rek träskruv: franska 8mm, 55-80mm beroende på tjocklek regel/reglar

Montering sker efter den medföljande CAD ritningen. Där framgår mått mellan stolpar, vilka glas som sitter var mm.

Exempel på CAD ritning >>

Stolpe sida QG >>

 


 QG sidan - Glasräcke

Teknisk Data QG sida

Stolpe: rund 42,4mm

Montage: Sidan bjälklag

Yta: 316 syrafast rostfritt utomhus, borstad yta

Glas: 8,76mm alt 10,76mm lamell

Höjd: 1100mm från bjälklaget (ståhöjd)

Handledare: valfri

Maxbredd stolpar: ca 1450mm

Montage i trappor: Ja


Samlad info QG räcken

 

Läs mer om vinklar på sidostolpar

 

Vid sidostolpar med andra vinklar än 90 grader sätter man en mittstolpar ca 250mm från vinkel och sen små glas som möter varandra med ett litet mellanrum. Handledare löper hela vägen och kopplas ihop så stabiliteten bibehålles.

Om det även är 90 graders hörn i samma objekt kan man där välja om man vill ha en 90 graders stolpe eller om man vill göra på samma sätt som i vinklar för att det skall se enhetligt ut i samtliga hörn/vinklar

Vinkel sida QG200


 

Läs mer om glas till räcken

 

Vid vanliga objekt är 8,76mm lamellglas fullgott och godkänt i räcken med stolpar. Endast härdat glas i räcken med stolpar är oftast inte godkänt och ett ovanligt montage. I vårt online offertprogram är det rekommenderade och vanligaste glaset förvalt.

Opalfrost är vitare frostning som ger mer insynsskydd. Den frostade lamineringen sitter mellan två vanliga klara glas som gör att det inte fastnar smuts på glasytan.

Grått är endast för estetisk bruk, ej för insynsskydd. Grått glas har klar laminering och färgat glas.

Laminerat glas kan jämföras med framrutan på en bil, vid åverkan sitter glaset kvar och inga skärskador eller fallrisk förekommer.

Härdat glas sprängs i tusen bitar vid åverkan och fallrisk kan då förekomma, dock ej skärrisk. Ett härdat glas är även lite starkare än ett lamellglas.

Ett härdat & laminerat glas ger alltså båda dessa effekter, ett starkt glas med bästa skydd.

Mer information om glas finns under menyn FAQ

Kontakta gärna oss med frågor om glasval till ditt objekt.


 

 

Läs mer om handledare

 

Rostfri handledare är samma runda dimension 42,4mm som stolpen. Alla vinklar och 90 graders hörn har färdiga kopplingar. Rostfria handledare är färdigkapade enligt order och skarvas med rak skarv vid längre längder. Borras för M5 vid montaget med medföljande borr & gängsats, se FAQ montera räcken.

Alla trähandledare är i dimension 45mm. Väljer du en rostfri knopp på trähandledare så är den i samma 45mm och monteras med en insats och silicon, fräsning ej nödvändigt.

Trähandledare är maxlängder på ca 3500mm, sen skarvas de ihop med ett skruvstift som sitter i handledaren färdigt vid leverans. Trähandledare är rålängder och kapas vid monteringen. Alla hörn geras och skruvas ihop.


 

Läs mer om LED belysning för räcken

 

LED belysning för runda räcken

Ferrox LED belysning för rund rostfri handledare. LED belysning sitter centrerade mitt mellan stolparna. Lamporna sitter integrerade i den runda rostfria handledaren och har samma radie som gör att den syns minimalt. Denna LED lampa kan endast användas i en rostfri rund handledare.

Välj sen LED utgång via handledaren mot/genom vägg eller ner i sista/första stolpen och ut under till trafon.

Data LED lampa: 24V, 0,48W, 3000Kelvin varmvit, IP67, livslängd 50 000tim, lumen 28

Parallellkopplade

Trafo ingår

 

 


 

Läs mer om glasgrindar

Data glasgrindar

Det vanligaste sättet att montera en glasgrind är att den öppnas inåt altanen/terrassen och då hamnar automatiskt magnetlåsningen på utsidan. Små barn når därför inte över glaset för att öppna.

Har du däremot tex en pool där det är tvärtom, att inga barn skall kunna öppna utifrån vänder man således på öppningen utåt, och då hamnar magnetlåsningen på insidan mot poolen.

Låsningen består av en magnetsprint som förs åt sidan vid öppning, och slår igen automatiskt vid stängning. En nyckellåsning är helt manuell och nyckel måste alltid användas. Rekommenderas då det är låsning för hålla allmänheten ute när man inte är hemma.

Gångjärnen finns för runda stolpar och fyrkantiga stolpar/plan vägg. Låsningarna likaså, för rund stolpe eller för plan vägg/fyrkantig stolpe  vilket gör att du kan montera en grind mellan två stolpar,  mellan två väggar eller mellan stolpe och vägg.

Glaset anpassas i bredd efter varje objekt men beroende på hur den sitter rekommenderar vi inte bredare glas än 1000-1200mm